לבצק:
500 גרם קמח
1.5 כפית מלח
125 גרם מרגרינה מומסת – וכן אפשר גם שמן 125 גרם
1 כוס מים
חצי כפית אבקת אפיה.
2 כפות וודקה או ערק – וכן לא חייב אבל סופר מומלץ
תערובת המילוי:
חצי קילו בשר טחון.
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות.
100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים.
חצי כוס של זיתים קצוצים גס
2 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
מעט צילי גרוס חריף
חופן קטן של כוסברה קצוצה
חצי כפית כמון.
דרך ההכנה :
1. במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את כל החומרים חוץ מהבשר והביצים וממשחים לטגן עד שעגבניה מבושלת.
3. מספים את הבשר וממשכים בישול עד שהוא משנה את הצבע שלו ועוצרים.
4. אל התערובות מוספים את הביצים ואת הכול מניחים במסננת להורדת נוזלים.
5. מקררים לטמפרטורת החדר.
אופן הכנת האמפנדס:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את הכול חוץ מהמים ומערבבים
2. לאט לאט בזרם עדין מוספים את המים עד שהכול נבלע בבצק וממשכים ללוש.
3. לאחר שיש לנו בצק אחיד טוב וחלק, אנחנו נותנים לו מנוחה במקרר של שעה לא פחות.
4. מוצאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים,
5. על משטח מקומח אנחנו מרדדים את הבצק לעובי של 2-4 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים.
6. על כל עיגול מניחים כף וחצי ממלית הבשר ומקפלים לשנים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג או כל דרך שאתם רוצים או קלה לכם.
7. מניחים את האמפנדס על תבנית עם נייר אפיה וברשים את האמפנדס עם הצהוב של הביצה ומעת מים,( מי שרוצה מפזר גם שומשום מעל)
8. מכנסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות עד שהאמפנדס שלנו זהוב/שחום יפה.
9. מוצאים ומגישים עם עגבניות מגורדות חריף או צילי מתוק או כל רוטב שאתם אוהבים. אני מגיש עם סלסת פלפלים ועגבניות.
********אפשר גם לטגן את האמפנדס בשמן עמוק במקום אפיה.**********