1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 אבקת.אפיה
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית.
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים בערך
לציפוי מלוח
צלחת.עם מים עם כפית סוכר דמררה וכפית מלח
שומשום
לציפוי מתוק לבשל על הגז
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
לקישוט מתוק
סוכר גבישי או סוכר רגיל
הכנה
לשים בקערה כוס מים,שמרים,וסוכר ולהמתין רבע שעה .
להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים.
להתפיח פעמים אפשר להכין את הבצק בלילה ולהכניס למקרר עד הבוקר .
לחלק ל16 כדורים לתת כמה דקות לנוח ולהכין צורה .
אם רוצים מלוח תובלים את הבייגלה בצלחת עם המים ואחר כך בשומשום ומניחים התבנית על נייר אפיה .
אם רוצים מתוק עושים צורה מניחים בתבנית על נייר אפיה .
מורחים ביצה ומפזרים מעט סוכר גבישי או רגיל .
מחממים תנור 200 מעלות אופים עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה .
על המתוק כשמוען מורחים את הסיכום .
על המסלול כשמוען להבריש עם מעט שמן זית .