חומרים לסירופ:
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון טבעי
מילוי:
350 גר בוטנים
350 אגוזים
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1 כוס סוכר
2 חב עלי פילו
300 רג מרגרינה
1/2 כוס שמן
(להמיס את המרגרינה ולערבב עם השמן)
מתכון:
שלב 1 ) הכנת הסירופ
ראשית יש להכין את הסירופ ולקררו….בסיר שמים כוס וחצי סוכר.
1/2 כוס דבש.
2 כוסות מים
. 1 כף מיץ מלימון טיבעי
. מעט קליפת לימון
.(אפשר להוסיף 1 כפית מיי ורדים לא חובה)….
.לבשל על אש בינונית כ 20 דקות לבדוק שהסמיך מעט ולקרר….
שלב 2 – תערובת המילוי
350 גר בוטנים לאחר קליה בתנור ללא מלח
350 גר אגוזי מלך.
1 כפית קינמון.
1 כפית הל טחון
1 כוס סוכר
אופן הכנת המילוי:
לקלות את הבוטנים כעשר דקות בתנור להכניס למעבד מזון ולגרוס (בגודל של קוסקוס)
לגרוס גם את האגוזים בנפרד ולערבב בקערה. להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
שלב 3)הכנת המרגרינה
להמיס בסיר 300 גר מרגרינה/חמאה להוריד מהגז ולהוסיף 1/2 כוס שמן להניח להתקרר.
שלב 4) הרכבת הבקלוואה
להפשיר 2 חב בצק פילו במקרר….
(כדאי לקחת תבנית בגודל דף הפילו /או תבנית של תנור ולהניח את העלים לפי הצורך.)..
לשמן את התבנית להניח 2 דפי פילו ..לשמן ןלהניח שוב דף להמשיך כך להניח סהכ 8 דפים…
לפזר רבע מתערובת הבוטנים ולמשיך להניח את העלים כמו בהתחלה ולשמן בין כל עלה לפזר את שאר המילוי על העלה ה-16 …ושוב להתחיל עם שאר העלים מריחה ופיזור….2 העלים האחרונים לא לשמן ביניהם…..(כל 8 עלים לפזר חלק מהתערובת)
שלב 5)
להדק את העלים ולהחיל לחתוך בסכין חדה… לעצב כפי שרוצים….משולשים /מרובעים..למרוח מעל את יתרת השמן .
שלב6) אפיה
לאפות בחום 160 עד להזהבה אפיה רגילה….
שלב 7) לאחר האפיה
לאחר הוצאת התבנית לצקת מיד את הסירופ.
בהצלחה!! 😋