Share with:


פרווה

אופן הכנה

מתכון מצוין שקיבלתי מחברתי האלופה Dalia Sinay
מתכון קל מאוד והצלחה גדולה!!

מצרכים :
1 קילו קמח שטיבל 18 לחלות עדיף מאוד . (אפשר קמח רגיל)
3 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים 480 – 490 מ"ל (לפעמים צריך עוד פחות מרבע כוס מים)
כף ורבע מלח
חצי כוס שמן
1 סוכר וניל
שמרית חבילה ומשפר אפיה

אופן הכנה:
1. לנפות פעמיים תא קמח לקערת המיקסר.
2. לקערת המיקסר יש להוסיף סוכר ,מים ,שמרים,סוכר וניל,שמן ומלח בסוף ללוש כעשר דקות ( כן כאן אפשר את כל החומרים יחד ) ,
3. לתת מנוחה כשעה וחצי עד הכפלת נפח.
4. להוריד נפח ע״י לישה קצרה ושוב מנוחה כחצי שעה להתפחה.
5. להכין כדורים, את הכדורים לרדד לרצועות ולקלוע צמות.
6. להניח בתבנית עם נייר אפיה.
7. בעזרת מסננת לפזר קמח מעל.
8. לתת חצי שעה עד ארבעים דקות מנוחה ולפני אפיה שוב לפזר קמח בעזרת מסננת.
9. לאפות 170 מעלות עם תבנית מים חמים בתנור עד לגוון זהוב יפה….
כמה טיפים :
* לקרוא היטב את המתכון עד הסוף לפני ביצוע.
* את הבצק להכין חמישי בערב ולשים במקרר מחרת להכין צמות.
* לא חייב סוכר וניל אבל נותן ארומה נעימה.
* אפשר שמרים יבשים אבל אני ממליץ על טרי
* לאחר רידוד הבצק לרצועות לפזר מעל הרצועות קמח שלא ידבק לכן
* בכל שלבי העבודה לכסות את הבצק שלא יתייבש הבצק
* קמח ניתן להשתמש בקמח רגיל אבל עדיף עם שטיבל 18 המיועד לחלות.
*כל כדור שקלתי 50 גרם עד 60 גרם.
לצמות שאני הכנתי צד ימין 6 רצועות
צד שמאל 5 רצועות וכל פעם מצד ימין רצועה ראשונה מעבירים לאמצע וצד שמאל רצועה ראשונה לאמצע ככה עד הסוף 📷
בהצלחה ממני 📷

חלות לשבת / יום טוב_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים