500 גרם אטריות קדאיף מופשרות
250 גרם חמאה מומסת
500 גרם ריקוטה
לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
פלח לימון
אופן הכנה:
מפרידים את איטריות הקדאיף מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת האטריות.
(עם הידיים מערבבים ובינתיים "פותחים" את האטריות שכל החמאה תתערבב היטב).
מחצית מכמות האטריות מפזרים על התבנית.
על שכבת האטריות מפזרים את שכבת הגבינה ומפזרים מעל את יתרת האטריות שנותרו ולהדק היטב.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקדאיף לתנור
אופים כשעה עד שהמאפה משחים
.
בינתיים מכינים את הסירופ.
שמים בסיר את המים עם הסוכר והלימון ומביאים לרתיחה.
כשהתבנית יוצאת מהתנור יש לחתוך לריבועים ולשפוך את הסירופ על כל פינות הכנאפה.