יצא פשוט אליפות
לרוטב העגבניות:
בצל גדול קצוץ
2-3 שיני שום
1 פחית עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.
2-3 כפות רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח ופלפל
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
לקרם בטטה :
2 בטטות מקולפות ופרוסות עם מעט שמן זית אפויות בתנור, עד ריכוך.
קופסה גבינת ריקוטה
קופסה בולגרית
מערבבים בקערה בטטה מעוכה, את הגבינות, מלח ופלפל ומקררים חצי שעה במקרר.
מתחילים בהכנה…
שמים על קרקעית התבנית רוטב, מעל שכבת עלי לזניה, רוטב עגבניות, קרם בטטה, מפזרים גם גבינת מוצרלה/ צהובה מגורדת.
ככה עושים פעמיים שלוש, תלוי בגודל התבנית.
מסיימים בשכבה העליונה עם רוטב, וגבינה מגורדת וקצת עלי בזיליקום.
עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום 180 מעלות 45 דקות.
מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 15 דקות.
מרוש׳קה ♥️
המטבח של מרוש׳קה