Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

מצרכים ואופן הכנה לרוטב אדום :
מטגנים ומזהיבים
1 בצל קצוץ
1 כף שמן
מוסיפים קופסת פטריות חתוכות ונותנים גם לפטריות טיגון קל.
מוסיפים לבצל ולפטריות
3 עגבניות חתוכות לקוביות ולטגן ולצרוב עד להתרככות העגבניות.
לאחר מכן מוסיפים
2 כפות רסק עגבניות
מתבלים לפי טעמכם
מעט מלח
מעט סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
תבלין פיצה

לרוטב הלבן הבשמל !!
בסיר חלבי
50 גרם חמאה
3 כפות שטוחות קמח
לחמם על הגז ולערבב עד שלא יהיו גושים
להוסיף 2 כוסות חלב בהדרגה
בהתחלה להוסיף כף אחרי כף חלב על מנת שלא יווצרו גושים לאחר מכן את שאר החלב.
לחמם על אש בינונית גבוהה ולערבב בלי הפסקה עד שהרוטב מסמיך .
מוסיפים מעט אגוז מוסקט .מעט מלח .פלפל שחור
אפשר גם להוסיף
כפית אבקת פטריות מאוד מוסיף.
הרכבת הלזניה:
משמנים מעט תבנית בינונית
חד פעמית
מסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים !
מורחים מעט מהרוטב האדום .
מעל הרוטב האדום מזרזפים מהרוטב הלבן
אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת מעל הרוטב הלבן
לסדר מעל שוב עלי לזניה
ושום מורחת רוטב אדום מעל רוטב לבן מעט מגורדת וכן הלאה
בערך 3 או 4 שכבות
בסוף יהיה רוטב אדום ומעליו רוטב לבן ומעל מפזרים גבינה צהובה ביותר נדיבות .
מכסים בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180עד 200 מעלות פס עליון תחתון
לחצי שעה בערך
אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף
ולתת השחמה בלי נייר כסף לעוד מספר דקות עד להזהבה
באהבה ❤️

לזנית גבינות טעימה בטרוף_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

271 מתכונים