Share with:


אופן הכנה

 

מצרכים:
2.5 כוסות מים פושרים
כף סוכר
כף שמרים יבשים
2 כוסות סולת
כף מלח
2.5 כוסות קמח
כף קורנפלור
רבע כוס שמן.

1. בקערה קטנה לערבב , שמרים כוס מים כף סוכר ולכסות ל 15 דקות.
2. בקערת המיקסר
נכניס 2 כוסות סולת, מלח, את הקערית עם השמרים שהכנו ועוד כוס וחצי מים פושרים נתחיל ללוש הכל לאט.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגתיות , הבצק צריך להיות דליל דביק.
מכסים מתפיחים לשעה.
בתום שעה, "נקציף" ידנית את הבצק עם ידיים מעט משומנות, בכל פעם שנרגיש שהבצק נדבק,
נשמן מעט את הידיים, תוך כדיי הקצפה/ הלישה ידנית, הבצק צריך להיות מעט דליל, לא מוצק.
נכסה לעוד 20 דקות.
ושוב, משמנים מעט ידיים וממשיכים להקציף את הבצק ידנית, ומכבים.
בפעם הרבעית, מניחים לידנו צלחת עמוקה עם בערך 2 כוסות סולת וכף קורנפלור מעורבבים שישמש רק לציפוי הכדור בצק ולציפוי התבנית אפיה
שימו לב ❤❤❤ הסולת הנוספת בסוף משמשת
רק לעיטוף כדור הבצק
עם ידיים מעט רטובות, ניצור כדור מהבצק,
ונניח בקערת הסולת, לא ללוש רק לעטוף את הכדור מספיק על מנת שייתגבש,
נניח את הלחם בתבנית
משומנת נפזר עלייה מעט סולת נשטח עם כריות הידיים את הבצק,
נכסה להתפחה של 15 דקות.
נחמם תנור ל 200 מעלות.
לאפות בערך כ 15-20 דקות או עד שמתנפח ומזהיב.

מתכוןמתכון

לחם פרנה סולת._מתכון של תכלת אזולאי על ידי רוחמה כהן – מאסטר מתכונים
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים