קילו קמח( מנופה)
2 כפות שמרים יבש
2 ביצים טרופות
חצי כוס סוכר
כ-2 כוסות מים פושרים(חד פעמי קר) אם צריך מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
1 כוס שמן זית
50 ג' חמאה רכה
כפית מלח
במיקסר עם וו לישה.
תחילה יש לשים את השמרים עם 3 כפות סוכר לערבב לכסות עם מגבת ל10 דקות.
נוסיף את הקמח, נעשה גומה ונשים את הסוכר השמן החמאה, ולתת למיקסר לעבוד תוך כדי נוסיף את המלח , להעלות את רמת הלישה ל2 ככה שהבצק יהיה אחיד ורך לא דביק, אם יש צורך נוסיף בהדרגה קמח עד שהבצק רך וחלק.
לעטוף בניולון נצמד ולשים במקרר ליום שלם(להכין יום למחרת).
להוציא 10 דקות לפני עבודה לקרוץ מהבצק לרדד לשים את תערובת הגבינות בצד של הבצק ולגלגל לכוון פנימה ליצור לחמניה ולהניח על תבנית עם נייר אפיה להתפחה של חצי שעה .
לטרוף ביצה עם כפית סוכר וכף מים להבריש את הלחמניה בעדינות.
לאפות 180 מעלות בתנור שחום מראש עד לקבלת צבע חום זהוב.
למרוח סירופ ובתאבון.
סירופ:
כוס מים
כוס וחצי סוכר
כפית מיץ לימון
להרתיח מים עם סוכר כשמבעבע להוסיף לימון לבשל עוד דקה ולהוריד מהאש.
תערובת גבינות:
1 גבינת טוב טעם
1 גבינה לבנה 250
1 פודינג וניל
1 סוכר וניל
1 ביצה
2 כפות קמח
לשים הכל בקערה לערבב במטרפה טוב טוב עד לאיחוד הגבינות.
למלא לחמניה ולתנור ..