המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
שולקים את הלשון עם
4 גבעולי כרפס קצוץ כולל העלים
2 בצל חתוך לרבעים,
2 עלה דפנה
מעט פלפל אנגלי
חצי כפית מלח עבה
כף חומץ
חצי כפית כורכום.
מבשלים למשך שעתיים על אש נמוכה.
מכבים, מצננים מנקים את הלשון מהנימים והשיכבה העליונה.
ממתינים שהלשון תתקרר ואז לפרוס אותה.
מכינים את הרוטב:
בצל ירוק קצוץ דק
בצל כרישה קצוצה
שום פרוס
מאדים עם רבע כוס שמן וחצי כפית סוכר חום, מעט מלח
מניחים את פרוסות הלשון ומכסים עם מים רתוחים.
לבשל על אש נמוכה, לאחר כ10 דקות מטבלים:
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל לבן
חצי כוס יין לבן
צרור פטרוזיליה
כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
מכסים ומבשלים לעוד 20 דקות חצי שעה על אש נמוכה.