לבשל את הלשון עד להתרככות – 2 ק"ג- בערך שעה וחצי בסיר לחץ או 2.5-3 שעות בסיר רגיל.
לסנן מנוזלי הבישול
לצנן מעט ולקלף את העור
להכניס למקרר לכמה שעות עדיף כל ללילה
לפרוס לפרוסות
איולי שום צ'ילי
2 חלמונים
1 שן שום כתושה
1 כף חרדל דיז'ון חלק (אפשר גם חרדל רגיל)
1 כפית חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון (אם אין חומץ, להוסיף עוד כף מיץ לימון)
מלח, פלפל שחור גרוס
פלפל צ'ילי גרוס
3/4 כוס שמן זית עדין (אפשר גם שמן קנולה)
ההכנה:
1. להכניס את כל החומרים מלבד השמן למעבד מזון/בלנדר ולעבד היטב
2. מוסיפים את השמן לאט לאט עד שמסיימים את כל הכמות
3. מחזיק מעמד יומיים שלושה במקרר