Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים :
3 וחצי כוסות סולת
כוס קמח
חצי כוס שמן
כוס מים
גרדה מתפוז שלם
400 גרם ממרח תמרים
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
100 גרם אגוזים שבורים גס

סירופ :
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
פלח תפוז
שמים הכל יחד בסיר קטן על להבה נמוכה ומבשלים עד לקבלת סירופ קליל

אופן ההכנה :
שמים בקערה את הסולת והקמח מערבבים קלות יוצרים גומה שמים את השמן וגרדת התפוז מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק
רך ונעים למגע
מכניסים למקרר ל1/4 שעה מוצאים מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים כל עלה
בעובי ס"מ 1
מערבבים בקערית את ממרח התמרים עם 3 כפות מים, ציפון וקינמון ומורחים על העלה המרודד

,מפזרים מעל אגוזים ומגלגלים לרולדה
מכניסים את הרולדות למקרר ל20 דקות ,מוצאים חותכים לפרוסות בעובי
5-6 ס"מ ,מסדרים על נייר אפיה בתבנית לא חייב במרחק העוגיות לא תופחות
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות 15- 20 דקות
*** להיזהר שהעוגיות לא יתיבשו בתנור
לטבול את העוגיות בסירופ 3-4 דקות.

מקרוד – עוגיה טריפוליטאית
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים