Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

מרציפן מכינים אך ורק עם שקד טבעי
כל דבר אחר זה לא מרציפן זה ת'ח'רוודת.
חצי קילו שקד לחלוט עם מים רתוחים 10 דקות לכסות עם נייר אלומיניום.
לאחר 10 דקות לסנן להעביר את השקדים אל מגבת רצוי מאוד מגבת כהה
ולהתחיל לשפשף כך הקליפה תוסר מהר יותר.
להשרות את השקדים במים קרים שיהיה כיסוי מלא עם פרוסות לימון למשך 10 דקות , זה מלבין את השקד.
לסנן לא לנגב.
לטחון טחינה ראשונה את השקדים במג'מיקס.
לאחר הטחינה הראשונה
למדוד – 3 כוסות שקד טחון +כוס וחצי סוכר + גרידת לימון
לטחון הכל ביחד פעם אחת שוב.
לסיים עם כל הכמות.
לעטוף להכניס למקרר שעה לפחות להתייצבות
ללוש, ללוש ללוש כמה שיותר ללוש את המרציפן על מנת שהשקד יוציא את השומן ויעזור לסוכרת להינמס
להשביח
מעט ווניל מעט תמצית שקדים גרידת לימון.
לחלק את המרציפן להוסיף צבעי מאכל ולמלא
חצאי תמרים נקיים, אגוזי מלך, פירות יבשים.
לשמור בקופסא אטומה במקרר.