קוסקוס בשיטה המסורתית
מצרכים:
1 קילו סולת
כף מלח
6 כפות שמן
1/2 עד 1 כוס מים לטיפטוף
אופן הכנה:
בקערה גדולה ועמוקה
שופכים חצי משקית הסולת
שמים חצי כף מלח
3 כפות שמן
ומערבבים היטב שכל הגרגירים יצופו בשמן .
לאחר מכן מוסיפים מעט מים בערך כפית מים בהדרגה ומערבבים בתנועה סיבובית עד שנוצרים גרגירים
כל פעם שמרגישים שהגרגירים ממש יבשים מוסיפים עוד כפית של מים וכך ממשיכים סה'כ רבע עד חצי כוס מים בערך לחצי קילו סולת .
מעבירים את הגרגירים דרך נפה עבה המיועדת לקוסקוס .
ובאותו אופן עושים את החצי השני של שקית הסולת .
מרתיחים סיר תואם לקוסקוס עם מלא מים
ו -4 עלי דפנה
מעבירים את כל קילו הגרגירים המוכנים בסיר עם החורים המיועד לאידוי קוסקוס שמתחתיו יש סיר נוסף תואם עם מים רותחים בתוכו .
עושים כמה גומות בעזרת כף מעץ על מנת שיחדרו דרך החורים אדים .מכסים ומרתיחים כשעה לאידוי הגרגירים.
לאחר שעה שופכים את הגרגירים לתוך קערה ומוסיפים 2.5 כוסות מים מבלי לערבב לכסות במגבת ולהניח בצד לספיגת המים כ 20 דקות .
לאחר 20 דקות מפוררים את הגרגירים בעזרת מזלג .
מעבירים שוב בנפה למניעת גושים.
מחזירים את הגרגירים לסיר עם החורים עושים כמה גומות ליצירת אדים.
ומאדים כ 45 דקות נוספות עם מכסה .
לאחר מכן שופכים את הגרגירים לקערה ובעזרת מזלג פותחים שוב את הגרגירים בעודם חמים
וזה מוכן .
מרק לקוסקוס:
2 בצלים גדולים לקוביות
3 -2 כפות שמן
חצי דלורית/דלעת
5 גבעולי כרפס חתוכים כולל עלים
3 קישואים
1 תפוח אדמה גדול
רבע כרוב לבן
4 גזרים
כוס וחצי חומוס מבושל
3 שיני שום קצוצות
3 עלי דפנה
2 כפות מרק עוף
מעט מלח לפי הטעם
חצי כפית כורכום
4 חתיכות עוף
אופן הכנה:
שוטפים היטב ומקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות .
יוצקים שמן לסיר עמוק מזהיבים היטב את הבצל מוסיפים את תפוח אדמה וגזר נותנים להם הזהבה יחד עם הבצל .
בסיר נפרד יוצקים כף שמן ומזהיבים מעט את העוף משני הצדדים .
מוסיפים את העוף לסיר עם הבצלים והירקות הזהובים ואת שאר הירקות והחומוס מכסים במלא מים מוסיפים את מרק עוף .עלי דפנה .כורכום ואם יש צורך במעט מלח
מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית .
בתאבון אסתי 🫶