מרכיבים
1/2 ק"ג טחינה גולמית
250 גרם סוכר לבן
1כוס מים
1 סוכר וניל
1כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
אופן ההכנה
שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה..
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות .
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק לשילוב עם הטחינה, בצמוד לדופן הקערה..
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה..
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומערבבים בתערובת..
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מפזרים מעט פיסטוקים ומכסים בנייר נוסף משומן ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר..
פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר..