תבנית מלבנית בינונית משומנת
חומרים:נמדדו בכוס חד"פ חמה
3 ביצים לארג' בטמפ החדר
כוס סוכר(כמעט מלא)
חצי כוס חלב בטמפ החדר
חצי כוס שמן
1א.אפיה
2 כוסות קמח מנופה
מעט מלח
שקית ס.וניל
לרוטב:
2 כוסות חלב(מידת כוס אחת כאן 200 מל)
5 כפות סוכר
3 כפות קקאו
80 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 שקיות ס.וניל לקצף יציב
לקישוט:
מעט אגוזים קצוצים
ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
לעוגה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וס.וניל עם מטרפה חשמלית למרקם קרמי.
מוסיפים בזלוף תוך כדי הקצפה את השמן ואחר כך את החלב.
מוסיפים קמח א.אפיה ומלח בפעמיים ומקפלים עם לקקן לבלילה אחידה.מעבירים לתבנית ואופים עד ששפוד יוצא יבש
בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים על הגז;. חלב,סוכר,
קקאו כרותח מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה.מכבים אש ומצננים.
כשהעוגה מוכנה,לוקחים שיפוד עבה,הופכים אותו ומחוררים את העוגה הרבה חורים ליצירת בורות קטנים.
משקים את העוגה עם כל הרוטב ומצננים עד שהכל ניספג.
מכינים קצפת ומורחים מעל.מסרקים בעדינות עם מזלג ומכניסים למקרר להתיצבות
כשמגישים חותכים לריבועים ומקשטים איך שאוהבים:
קוקוס או אגוזים או דובדבו
סופשבוע מתוק
בהשראת ישראלה אזולאי