Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל הן עוגיות מבצק פריך הממולאות בתמרים, אגוזים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. הן פופולריות בעיקר במטבח הלבנוני , סורי חלבי, במדינות המפרץ ובצפון אפריקה. הן עשויות להיות בצורת כדורים או כיפות שטוחות. חלקן מעוטרות ביד או באמצעות תבניות עץ או סיליקון שבעזרתן לוחצים את בצק המעמול וכך נוצרת דוגמה מחורצת.

לבצק
250 גרם קמח תופח
200 גרם סולת
200 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס קמח רגיל
4 כפות שמן

למלית
400 גר' ממרח תמרים
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
2 כפות מים
גרידת לימון מלימון אחד
כפית מי ורדים

אופן הכנת המלית:
יוצרים תערובת אחידה מחורי המלית.

אופן הכנת מתכון
שלב 1
בקערת מיקסר עם וו גיטרה , מכנסים את הקמחים והסולת, החמאה המומסת והסוכר , מיץ התפוזים, והשמן.

שלב 2
נותנים לתערובת לנוח שעה במקרר.

שלב 3
. אחרי מנוחה במקרר יוצרים כדורים קטנים של בצק וממלאים אותם בתערובת של התמרים, וסוגרים כל עיגול לכדור חלק.

שלב 4
צובטים את העיגול בעזרת צובט מיוחד או מתקן שיוצר מעמולים .

שלב 5
מחממים תנור ל160 מעלות ואופים כ- 30-35 דקות העוגיות צריכות להיות לבנות זהובות.

שלב 6
לפני ההגשה זורים מעל העוגיות אבקת סוכר.

עוגיות מעמולים-מַעֲמוּל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים