Share with:


חלבי

אופן הכנה

המצרכים- לעוגה אחת בגודל אינגליש קייק
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות סילאן או דבש
1/4 כוס שמן
1/3 כוס טחינה גולמית
גרד מחצי תפוז או לימון
מעט קינמון
כוס אספרסו קצר מוכן כ- 60 מ"ל
כוס קמח תופח
100 ג"ר חלבה
1/4 כוס שמנת מתוקה
מעט קפה אספרסו טחון
גרד לימון
חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים גס כרבע כוס

מניחים בקערה את הביצים, הסוכר, הסילאן, גרד התפוז,הקינמון והשמן.
משלבים גם את האספרסו לאחר שהתקרר מעט.
טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח וטורפים למסה חלקה ואחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
בקערת קטנה מפוררים כ- חצי מכמות החלבה , מוסיפים את האגוזים וחצי כפית קפה טחון.
מערבבים ומפזרים על תערובת העוגה שבתבנית.
מכניסים את העוגה לאפייה בתנור מחומם על 180-170 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דקות.

מכינים את הציפוי-
מחממים במיקרו את השמנת המתוקה.
מכניסים את החלבה הנותרת ובוחשים עד להמסה של החלבה.
מוסיפים גם חצי כפית קפה טחון ומעט גרד של לימון .

מצפים את העוגה בגנאש החלבה-קפה והעוגה מוכנה.

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד

מתכונים דומים




כרגע העמוד ריק.