תבנית 24
מצרכים:
50 גרם קמח תופח
50 גרם קורנפלור
30 גרם קקאו
6 חלבונים
5 חלמונים
200 גרם סוכר (שמחולק ל- 150 גרם ו 50 גרם)
מצרכים למריחת השכבות:
2 שמנת להקצפה – ( להקציף את השמנת עם 2 כפות סוכר לקצפת עמידה להעביר לשק זילוף ולשמור במקרר עד למריחת השכבות של העוגה )
חבילת דובדבנים
ריבת דובדבנים
לקישוט העוגה :
דובדבנים
מקופלת לגרוד או כל שוקולד שאתם אוהבים
הכנת העוגה:
מכינים:
1. בקערת המיקסר נקציף את החלבונים עם 150 גרם סוכר לקצף יציב.
2. בקערה שניה מקצפים את החלמונים עם 50 גרם הסוכר עד להכפלת הנפח.
3. מקפלים את הקערה עם החלמונים אל הקערה עם קצפת החלבונים.
4. מפזרים מעל את הקמח הקורנפלור והקקאו אל תערובת הקצף ומקפלים.
5. את התערובת שופכים לתוך תבנית 24 משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- של 170 מעלות כ- 45 דקות.
6. אחרי 45 דקות בודקים את העוגה עם קיסם ואם היא מוכנה מוצאים ונותנים לה להתקרר.
7. לאחר שהעוגה קרה , פורסים אותה לרוחבה ל-3 חלקים .
8. על השכבה הראשונה מורחים את הריבה. ועל הריבה קצפת ודובדבנים, ומניחים את החלק השני ושוב ריבה , קצפת, דובדבנים, ואז מניחים את החלק השלישי ומעליו לקשט בקצפת ומקופלת/ שוקולד מגורד ודובדבנים.