Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

 

מרכיבים :
תבנית עגולה מספר 26 או 24:
מחמים את התנור ל 170 מעלות
1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול/חלב

לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, חצי כוס קקאו וכוס קמח תופח.
מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ומערבבים.
שופכים לתבנית משומנת קלות ואופים למשך 30-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם – אם הוא יוצא לח העוגה מוכנה.
להכנת הציפוי: מרתיחים את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. שוברים את השוקולד בקערה ומוזגים מעליו את השמנת הרותחת. מערבבים היטב לקבלת לציפוי שוקולד חלק ומבריק. שופכים על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן.
כשהעוגה מתקררת קצת, מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ושומרים במקרר.

** לעוגת שוקולד פרווה:
מחליפים את השמנת המתוקה שבעוגת השוקולד בשמנת צמחית, מיץ תפוזים או אפילו מים, ואת השמנת שבציפוי בשמנת צמחית או ב-50 גרם מרגרינה בטעם חמאה.

עוגת שוקולד חלומית_מתכון של גלית נחמן מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים
גלית נחמןספר המתכונים של
מתכון של

גלית נחמן

50 מתכונים