200 גר' חמאה קרה
1 ביצה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קרם שקדים:
110 גר' חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
100 גר' שקדים טחונים
40 גר' קורנפלור
2 ביצים
מלית תפוחים:
7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים
1 כוס סוכר
1/2 כף קינמון
בצק:
לערבל במקסר חמאה סוכר ביצה ותמצית וניל.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה.
לחתוך 1/3 מכמות הבצק ולשים בצד. לרדד את הבצק ולשים על תבנית פאי משומנת ולהדק.
קרם שקדים:
להקציף חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, להוסיף את השקדים והקורנפלור ולערבל עד לאיחוד להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם אחיד, לשים על הבצק.
מלית תפוחים:
לשים את כל חומרי המלית בסיר ולבשל עד לריכוך התפוחים לקרר ולסדר על קרם השקדים.
ובשארית הבצק ששמנו בצד לרדד לחתוך לרצועות ולסדר מעל התפוחים.
או לרדד לעיגול לקרוץ עיגולים קטנים להוציא אותם ולשים את הבצק מעל התפוחים.
לאפות בחום של 170 כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.
מלית פירות יער:
700 גר' פירות יער
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
5 כפות מים
לבשל דובדבנים וסוכר עד לרתיחה.
לערבב קורנפלור ומים להוסיף לדובדבנים לערבב עד שמסמיך ולקרר.