Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
4 כוסות קמח כוסמין מלא (500ג)
כפית גדושה מלח
1/4 כוס שמן קנולה/זית
11/2 – 2 כוסות מים פושרים

לעיסת השמרים:
1 כף שמרים
כפית סוכר
1/4 כוס מים נוספים

אופן ההכנה :
לוקחים את השמרים כפית סוכר ורבע כוס מים שמים בכוס מערבבים היטב ומניחים לזה לתסוס כ 10 דקות

בנתיים לוקחים קערה גדולה שמים את הקמח והמלח ומערבבים היטב
מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ואת השמרים שנחו בצד ולשים היטב את הכל עד לקבלת בצק חלק ונעים .

מכסים את הבצק ונותנים מנוחה כ 10 דקות

לאחר 10 דקות לשים את הבצק שוב פעם היטב היטב
ונותנים מנוחה של כ שעה בערך או עד להכפלת הנפח .
קורצים מהבצק 8 עיגולים
משטחים אותן מעט לצורת פיתה (לא לרדד יותר מידיי) בעזרת קמח ומערוך מפזרים מעט קמח על שולחן ומניחים את בצק הפיתות מעל למנוחה של כ 15 דקות

ואופים בסיר גריל של פיתות משני הצדדים אפשר גם בטאבון למי שיש !

באהבה אסתי ❤️

פיתות כוסמין רכות_מתכון של אסתי זוהרץ – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

270 מתכונים