המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
בערך 40 עוגיות
כוס מידה שתיה חמה ח.פ תמיד
גירסה פרווה/ חלבי
כוס אגוזי פקאן מקורמל לטחון טוב לאבקה.
כף תמצית טופי קרמל או תמצית שוקולד איכותי
כף קקאו מר איכותי
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם מחמאה או חמאה
3 כפות מים או חלב.
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר לציפוי
להמיס את השוקולד עם המחמאה.
להקציף את הביצים (לא להפריד)
להוסיף את השוקולד לקצף הביצים, להוסיף סוכר,
לערבב את כל היבשים בקערה:
קמח, אגוזי פקאן טחונים, קקאו ואבקת אפיה, להוסיף אל הקערה עם הקצף והשוקולד ולערבב טוב שלא יהיו גושים .
להכניס את הבצק למקרר לפחות 3 שעות
לחמם תנור
לשמן מעט ידיים, ליצור כדורים לטבול באבקת סוכר
ולאפות 180 מעלות 7-10 דקות.
להוציא אותן איך שהן מתחילות להיבדק
לא לגעת עד שהן מתקררות לחלוטין.