מה צריך?
חבילת קונכיות פסטה גדולות
למלית גבינות:
חצי גביע גבינת שמנת או ריקוטה (125 גרם)
חבילה של גבינת טוב טעם/ כנען (200 גרם)
1.5 כוסות גבינות קשות מגורדות (אני השתמשתי בגאודה כמהין, גאודה פסטו וגאודה עגבניות מיובשות, אתם יכולים להשתמש בכל גבינה קשה שיש לכם בבית, לא חייב מיוחדות)
חצי קופסה שמנת לבישול/ מתוקה (125 מ"ל)
רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט (אופציונלי)
כפית בזיליקום מיובש טחון
חצי כפית שום גבישי
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
פחית (400 גרם) עגבניות מגורדות
כפית סוכר
מלח, פלפל
לטגן קלות את השום, להוסיף את כל השאר, לבשל 5 דקות ולטחון עם מוט בלנדר
איך מכינים?
מחממים תנור ל־180°
מבשלים את הקונכיות לפי ההוראות – לא עד ריכוך מלא, שיהיו מעט קשיחות, בערך 6 דקות (כי הן ממשיכות להתבשל בתנור). מסננים בעדינות ומזלפים מעט שמן זית כדי שלא ידבקו.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף, חותכים פתח די גדול בשקית, ללא צנטר.
מעבירים את הרוטב לסיר או תבנית שמתאימים לתנור.
ממלאים את הקונכיות ומניחים על הרוטב.
אם רוצים – מפזרים עוד מוצרלה או פרמזן מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־25–30 דקות, עד שהקונכיות רכות והרוטב מבעבע.