Share with:


חלבי

אופן הכנה

רציתי משהוא מתוק ליום קר , רציתי משהוא רומנטי … אז פניתי לקונדיטורית Shimrit Abergil (שרית אברגיל) והיא מיד נתנה לי מתכון מנצח.
אז חברים ,רגע לפני שהגשם מגיע,
ובחוץ נעשה קריר ומעונן,
קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף!

המאפה ההונגרי המתוק – קיורטוש!
מרכיבים:
1/2 קילו קמח
8 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כף סוכר וניל
2 ביצים גודל L
3/4 כוס חלב (כוס אוניברסלית)
100 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
קורט מלח
סירופ (לא חובה):
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מיץ מלימון סחוט

* את הקיורטוש נלפף סביב גלילים שמכינים מבעוד מועד, כדי שיקבלו את צורת ה'ספירלה' האופיינית להם.
אני השתמשתי בגלילי נייר סופג, עטפתי אותם בנייר כסף ולאחר מכן בנייר אפייה (ניתן לראות בתמונות מטה)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, א.אפייה, סוכר וניל, סוכר ושמרים ומערבבים מעט.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, החלב והחמאה המומסת וממשיכים לערבב למשך 10 דקות על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
* כדקה לפני סיום הלישה יש להוסיף קורט מלח
3. משמנים מעט את הבצק ושמים בצד להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
4. לאחר שתפח, חוצים את הבצק ל-2 חלקים.
5. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל חלק בנפרד לעלה דק, לצורת מלבן (כמו בתמונה)
6. לאורך חציו של המלבן מורחים כל ממרח שנבחר.
7. מקפלים את החצי השני ומרדדים מעט באמצעות מערוך
8. חותכים לאורך רצועות דקות בעובי של כ-2 ס"מ
(מומלץ להיעזר בגלגלת לצורך חיתוך חלק)
9. מלפפים כל רצועה סביב הגליל, ועם כל ליפוף מותחים בעדינות את הרצועה.
10. מורחים כל קיורטוש במעט שמן
ומגלגלים בצלחת עם סוכר לבן/ סוכר חום וקינמון
11. מניחים את הקיורטוש על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 185 מעלות למשך 15 דקות, עד להזהבה.
12. אם בוחרים לשים תוספות – זה הזמן 😋
מוציאים את התבנית ונותנים לקיורטוש להתקרר מעט. מברישים את הקיורטוש בסירופ (לא חם) שהוכן מראש ומגלגלים בפיסטוק, שברי אגוזי מלך, שקדים פרוסים או כל מה שעולה על דעתכם.
13. מעבירים את התבנית לצינון, ולאחר מכן מחלצים בזהירות את הקיורטוש מהגלילים .

מתכוןמתכון

קיורטוש…מתכון מנצח_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים