קציצות בבירה – משגעות – לפי מתכון של הגדול מכולם – מוטי בר-און – עם מעט שינויים שלי.
קציצות בקר ותפוחי אדמה בבירה מוטי בר-און – 10:43 15/08/08
קדירת קציצות בקר בשילוב תפוחי אדמה המתבשלת ברוטב עשיר של בצל מטוגן ובירה. המתכון בהשראת המתכון המפורסם "קרבונד" צלי הבקר בבירה של ר. סירקיס
חומרים לרוטב: (הרוטב מדהים, חום, סמיך וטעים בטירוף)
4 בצלים גדולים לרוטב
2 כפות קמח
4 גזרים
4 שיני שום
בקבוק בירה לבנה 500 מ"ל
כוס מרק בצל
מלח ,פלפל שחור
פפריקה מתוקה
לקציצות
ק"ג בשר בקר טחון טרי
2 ביצים
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
חופן נדיב ירק קצוץ (הוספתי פטרוזיליה וכוסברה)
כפית כוסברה יבשה טחונה
כפית שטוחה אב’ סודה לשתייה
כף אבקת מרק עוף (קנור)
2 כפות שמן זית
תפוחי האדמה
6-8 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לא דק (אפשר יותר)
הכנת הקציצות
לערבב את כל חומרי הקציצות כולל שמן הזית לעיסה ולתבל לפי הטעם, התיבול לא צריך להיות דומיננטי מכיוון שרציתי להדגיש את טעם הבשר. להכניס את התערבת מכוסה למקרר ל-20-30 דקות, עד לילה.
כעת מכינים קציצות ומשחימים קלות בשמן חם, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
ההכנה:
מטגנים את הבצלים הקצוצים גס בשמן שבו טיגנו את הקציצות תוך כדי גירוד תחתית הסיר מהבשר שנדבק בו, מטגנים בסבלנות על להבה נמוכה עד שהבצל משחים, רצוי לטגן בצל על להבה נמוכה, אמנם יותר זמן אבל הבצל מקבל טעם מעודן לעומת טיגון על אש גבוהה שבה הבצל סתם נשרף.
מוסיפים את שיני השום מערבבים עד שמרגישים היטב את ריחו, מוסיפים את הגזרים שפרסנו לטבעות, את הקמח ובוחשים היטב, ומידי פעם יש לתת בחישה.
מוסיפים את מרק הבצל (כף אבקה מרק מומסת בכוס מים רותחים) בשלב זה הרוטב סמיך ביותר בגלל הקמח ויש להוסיף מיד את הבירה הלבנה ולערבב היטב.
מוסיפים את תפוחי האדמה שחתכנו לפרוסות לא דקות מידי, מתבלים, טועמים, משפרים ומבשלים כ-1/2 שעה על להבה נמוכה (אני שמתי גם מגן חום מתחת לסיר, רצוי מאוד) ורק אז מוסיפים את הקציצות שטוגנו קודם לרוטב מעל תפוחי האדמה מבלי לערבב על מנת שתפוחי האדמה לא ימעכו.
מעבירים את הסיר לתנור חם כשעה ו-1/2 בחום של 180 מעלות בתאבון.