Share with:


בשרי

אופן הכנה

ויש מי שיקרא לזה מפרום .
7 קציצות –בולאט בערך
מצרכים:
7 תפו"א בינוניים
250 גרם בשר טחון ( ניתן לערבב בקר ,הודו ועוף.)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק דק
2 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
2 פרוסות לחם – רק הפנים (הלבן של הלחם) מושרה במים ( בפסח אפשר כף אחת של קמח מצה )
1 ביצה
מעט כורכום
כף מרק עוף
מעט ראס אל חנות
פלפל ומלח
3 כפות שמן

לציפוי הקציצות:
צלוחית קמח
צלוחית עם 3 ביצים טרופות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחי אדמה ומשרים אותם במי מלח למשך כשעתיים על מנת שהתפוחי אדמה יהיו רכות .
2. לערבב היטב את הבשר, פטרוזיליה, הכוסברה , בצל ,לחם והביצה ולדאוג שלא יהיו נוזלים מהבצל והלחם.
3. לערבב את התבלינים- כורכום, מרק עוף , פלפל שחור, ראס אל חנות, ו3 כפות שמן לערבב היטב עם התערובת של הבשר.
4. עושים חתך לאורך התפו"א המקולף לא עד הסוף .
5. לשים מהתערובת בתוך החריץ של תפוחי אדמה ,לקמח ואח"כ בביצה שכל הקציצה תהיה עטופה בביצה.
6. מטגנים מכל הצדדים לצבע שחום.
7. לאחר הטיגון ניתן לבשל את הקציצות ברוטב אדום עם חומוס ורצועות גזר , או כל רוטב שאתם אוהבים,
הקציצות מוכנות כשמזלג ננעץ בקלות בקציצה ולא מתפרק.

מתכון לרוטב עם החומוס
3 כוסות גרגירי חומוס שהושרו לילה שלם עם חצי כפית סודה לשתייה.
1 בצל קצוץ דק
7 שיני שום, חצויות לאורכן
1/2 כפית כורכום
2 כוס מים
1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח גס
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 כף מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
צרור כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
1 מבשלים את החומוס בערך שעה עד שעה וחצי לריכוך, ומסננים מהמים.
2. מתגנים בשמן זית את הבצל והשום ומוסיפים את הכורכום בסוף ומערבבים.
3.מוספים את גרגרי החומוס, ושאר החומרים ומבשלים עם סיר מכוסה על אש נמוכה למשך שעה, לערבב את החומוס בכל כמה דקות.
4 החומוס מוכן אפשר להגיש עם לימון.
אם צריך מוספים עוד מים.

קציצות טוניסאיות- "בולאט", מאחשי / מפרום_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים