**** קייג/ון -תבלין נפוץ מאוד במטבח האמריקאי אשר שייך למטבח הקייג'ון הקריאולי שמקורו במדינת לואיזיאנה בדרום מזרח ארצות הברית
חומרים דרושים
1 קילו תפו"א
חצי כוס חד פעמי של שמן זית
כף של תבלין קייגון או פילדלפיה ( תערובת תבלינים שיש בכל חנות תבלינין ועדיף את התבלין לא טחון )
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור
1 גבעול רוזמרין , אפשר גם יבש.
12שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים, או סירות
2. מכניסים את התפו"א לקערה , ומערבבים עם שאר החומרים.
3. משמנים תבנית חסינת חום בשמן זית.
4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
5. שמים את תפוחי האדמה בתבנית, צולים כ- 40-50 דקות עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.