אני מביאה לכם מתכון משגע לאגסים שמבושלים ביין אדום
וממולאים במילוי מפנק של אגוזים ושקדים.
מנה זאת נפלאה לאירוח וגם סתם לפנק את עצמנו או את בני המשפחה.
מרכיבים:
1 ק”ג אגסים יפים
2 כוסות יין אדום
1/2 כוס סוכר
למילוי:
1/4 כוס אגוזי המלך קצוצים דק
1/4 כוס שקדים קלופים קצוצים דק
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות מרוטב היין שבושל עם האגסים בסיר.
ההכנה:
1. מקלפים, שוטפים, מחוררים ומוציאים את ליבות האגסים מהתחתית (לא עד הסוף),
משאירים את הגבעולים.
2. מכניסים לסיר ושופגים את היין והסוכר.
מבשלים על אש בינונית רתיחה קלה.
עד שהאגסים טיפה מתרככים ומשנים צבע.
3. סוגרים את האש ומשאירים את האגסים ביין, עד שהם מתקררים.
4. מוציאים בזהירות את האגסים ומניחים על צלחת לצינון נוסף.
5. מכינים את המילוי:
בקערה מכניסים את חומרי המילוי ובנוסף מוסיפים עוד 3 כפות מרוטב היין שבושל עם האגסים.
זאת בכדי שהמילוי לא יצא יבש.
6. מערבבים הכל ביחד ומכניסים לשקית זילוף.
7. ממלאים בזהירות את האגסים ומניחים על צלחת….