רכיבים:
לבצק:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח לבן
2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
120 גרם אבקת סוכר
גרידת קליפת לימון מ-1/2 לימון
למלית:
ממרח תמרים/ ממרח שוקולד/פרג/חלוה
או כל שאוהבים
לקישוט:
אבקת סוכר
1. הכנת הבצק:
מעבדים במעבד מזון את החמאה והקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים וגרידת קליפת הלימון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
(אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מידי מוסיפים כף קמח).
2. עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות שעתיים להתייצבות.
3. מרכיבים את אוזני המן ומכניסים לאפייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מרדדים את הבצק הקר על משטח עבודה מקומח קלות – לעובי של כ-1/2 ס"מ.
5. חורצים עיגולים בבצק בעזרת רינג/חותכן בקוטר של כ-7-8 ס"מ. או בעזרת כוס.
אחרי הכנת העיגולים נשארו שאריות בצק, שניתן לאגד את כולן לעיגול בצק ולרדד שוב ולהכין עוד עיגולי בצק לאוזני ההמן – עד שכמעט לא נשאר בצק.
6. באמצע כל עיגול בצק מניחים כפית נדיבה מהמלית ממרח התמרים.
צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת צורות אוזני המן.
7. מניחים את אוזני ההמן המוכנות על תבנית תנור עם נייר אפייה.
מכניסים לאפייה של כ-15 דקות, עד להזהבה קלה (הצבע צריך להיות בהיר יחסית).
8. מוציאים מהתנור ומצננים, אפשר לפזר אבקת סוכר למי שאוהב אחרי שהאוזני המן התקררו לחלוטין….