הבצק
1 קילו קמח לבן מנופה.
כף מלאה שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים.
כפית שטוחה מלח
חצי כפית סוכר שטוחה
חצי כוס שמן קנולה
למלית:
2 קופסאות פלסטיק צפתית מעודנת 5% (500 גרם), גבינה מלוחה צפתית או כנענית.
200 גרם מוצרלה מגורדת
גבינת קוטג` 5% – קופסת פלסטיק (250 גרם)
2 ביצים Large
2 כפות שטוחות קמח לבן
100 גרם חמאה חתוכה לפרוסות.
הכנה:
1. לחמם את התנור מראש ל- 200 מעלות.
2. ללוש את מצרכי הבצק לבצק נעים ולא דביק (כ- 5 דקות לישה ידנית או במיקסר), ולתת לבצק לנוח כשעה וחצי. לאחר מכן, להוריד את נפח הבצק בעזרת היד, ללוש שוב כחצי דקה ולחלק ל- 10-12 כדורים.
3. להניח את הבצק בצד לעוד חצי שעה, ובינתיים לערבב את הגבינות עם הביצים והקמח, ולהכין כדורים מהגבינה.
4. לפתוח את כדורי הבצק לעלים עגולים, לשים כדור גבינה בכל עלה ולפזר אותו על פני הבצק.
5. את השוליים לגלגל פנימה וליצור צורת סירה. למרוח ביצה טרופה על האצ`רולי חצ`פורי ומעל הגבינות לשים 2 חתיכות של חמאה.
6. לאפות במשך כ- 25 דקות על חום של 200 מעלות.