מקלפים את הארטישוק ,
משרים בקערה עם קרח ולימון שלם פרוס סחוט למשך 10 דקות.
מכינים ציר מרק:
מרתיחים 3 כוסות מים, מעט מלח, פלפל שחור גרוס גס, מרק עוף, מעט כמון, מעט כורכום, 2-3 כפות שמן זית,
מבשלים הכל עד לרתיחה .
שוטפים את הארטישוק ומסננים.
משטחים אותם בסיר רחב,
ויוצקים את המרק על הארטישוק,
מבשלים לעוד 20 דקות על אש קטנה,
לא לתת לו בישול יתר,
אחרת הוא מאבד מהקרנצ׳יות והטעם.
בסיום אפשר להוסיף
צרור פטרוזיליה וחצי לימון סחוט טוב.