חומרים:
חבילת סנפרוסט ראשי ארטישוק
1 כרפס
חצי קילו פולים במשקל
כף אבקת מרק עוף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
מיץ לימון 1
1 בצל
2 כפות שמן
אופן ההכנה:⚘
לקלף את הפול מהתרמילים לשטוף ולסנן
לקלף את הכרפס עם קולפן לחתוך לחתיכות בגודל 6 ס"מ אני מרתיחה 10 דקות את גבעולי הכרפס פולים וראשי הארטישוק מסננת הכל
בנתיים מטגנת בצל גדול
מוסיפה 3 כוסות מים
חשוב לבשל בסיר רחב
מכניסה את הכרפס הפולים מתבלת ומביאה לרתיחה מנמיכה לאש קטנה בנתיים מכינים את הבשר טחון ממלאים את הארטישוק שמים על הירקות בשיכבה אחת סוגרים את הסיר עם מיכסה מבשלים שעה
עד שהרוטב מצטמצם
שופכים מיץ לימון על הכל
מבשלים עוד חמש דקות
ומכבים את האש⚘roz
בשר טחון:⚘
חצי קילו בשר טחון
כפית תבלין קבב
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
1 בצל מגורד
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:⚘
שמים בקערה את הבשר
מגרדים בצל קוצצים את הירק מתבלים מערבבים הכל שמים למנוחה שהבשר יספוג את כל הטעמים⚘