לכניסה לאינסטגרם שלי – לחצו כאן
הנייד שלי : 052-6694613
לאחרונה אני ממש בקטע של מנות פשוטות וקלות להכנה אבל גם קלילות ומפנקות מאוד, בעיקר אחרי האוכל הכבד של פסח.
זאת מנה שנראת כמו פתיחה של מסעדה טובה והטעם שלה אגדי אבל לא תאמינו כמה זה קל ומהיר ויש עדיין מלא ארטישוק טרי וטעים בשווקים אז בואו נהנה ממנו עד הסוף.
תמזגו לכם כוס יין לבן ותכינו בנחת ובכיף, אני אוהבת את היינות של יקבי רמת הגולן שהם תמיד מוצלחים ומתאימים לכל ארוחה.
תשמרו לכם את הפוסט שיהיה לכם בשלוף לארוחת בראנץ זוגית מפנקת או לאירוח קליל.
ארטישוק ממולא גבינות מבושל ברוטב חמאה ויין
מה צריך?
– 5 ארטישוקים קלופים ונקיים, מושרים כחצי שעה במים עם לימון והרבה מלח (ראו בסרטון איך אני מנקה אותו, חשוב להוריד את כל החלק הירוק כי הוא מריר וסיבי)
למילוי:
– 2 כפות גבינת שמנת
– 2 כפות מוצרלה מגורדת
– כף גבינת פטה/ בולגרית
– כפית שטוחה שום גבישי
– כמה עלי טימין או זעתר טרי.
– מלח ופלפל לפי הטעם (אפשר בלי מלח, הגבינות מלוחות מספיק)
לציפוי:
– צלחת קטנה עם קמח שקדים
לרוטב:
– 70 גרם חמאה
– 4 כפות שמן זית
– כוס יין לבן שאוהבים
– 2 כוסות מים חמים
להוציא את הארטישוקים מהמים, לשטוף טוב ולייבש עם מגבת נקייה.
לערבב את כל מצרכי המילוי בקערה.
למלא את הארטישוקים ולטבול בצלחת קמח שקדים לסגירה, להניח בצד.
לזלף למחבת (או סיר קצת שטוח) את השמן זית ולטגן את הארטישוקים על הצד של הקמח שקדים עד הזהבה, להפוך אותם לצידם ולהוסיף את היין הלבן
לבשל בלי מיכסה עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין, להוסיף את החמאה ולהזיז את הסיר קלול לערבוב, להוסיף טיפה מלח ופלפל, מים ולתת לארטישוקים להתבשל כמה דקות על אש גבוהה ועד שהמים מתאדים כמעט בחצי כך שישאר לכם רוטב טעים.
להגשה:
אם נשאר לכם קצת מהמילוי, תמרחו יפה על הצלחת, תניחו את הארטישוקים וקצת מהרוטב ולאכול מייד 😘