ראשי ארטישוק נקיים ( אפשר של סנפרוסט או ליקנות שלמים ולנקות ) בשר טחון
מלח
פלפל שחור
בצל קצוץ
תבלין משיה
פטרוזיליה קצוצה
כל הכמויות לפי טעמכם
הכנה
יש לערבב את הבשר פטרוזיליה ואת שאר החומרים לקחת את הארטישוק ולמלא (אם משתמשים אם ארטישוק טרי יש להרתיח מעט שיהיה רך ואם של סנפרוסט רק למלא) להכין סיר לטגן 3 בצלים רצועות עד ששקולים לשים את ראשי הארטישוק שהקציצות למעלה ולשים תבלינים מעט אבקת מרק עוף פלפל שחור חרקום מים לא הרבה שיכסה מעט את ראשי ראשי הארטישוק לתת רתיחה ולהמית הלהבה עד שהנוזלים מצטמקים (אפשרות שניה ליטבול את הקציצה בקמח ביצה לטגן קלות ולשים בסיר