מצרכים
קילו קמח
חצי קוביות שמרים
כף וקצת מלח
חצי כפית סוכר
מים פושרים 2 וחצי כוסות(חד פעמי קר) אם יש צורך מוסיפים
ההכנה
בקערת מיקסר שמים את המים והשמרים והסוכר
ומערבבים .
1-מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
על משטח עבודה מעבדים את הבצק ממש משחקים איתו(אפילו איגרוף??).
משמנים מעט קערה ושמים להתפחה עד להכפלה.
2-מוצאים על משטח עבודה מורדים נפח מרדדים מכפלים משני הצצדים ושוב מקפלים את החלק שנשאר ומכניסים שוב להתפחה עד להכפלה(ראו תמונות).
3- מורדים נפח חוצים את הבצק ל6 יחידות או 8
מגלגלים על משטח עבודה ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה(מי שיש לה תבנית לבגט מקמחת מעט את התבנית ואז שמה) ושוב מתפחים.
4-אחרי ההתפחה האחרונה בסכין חדה חורצים 3 או 4 תלוי באורך על הבגט.
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות כ30 דקות או עד שהבגט זהוב יפה.
בתאבון.
טיפה לשים קערה עם מים בתחתית התנור האדים נותנים קרספיות לבגט..