חומרים:
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן
1כף מלח
אופן ההכנה
1 ללוש את כל חומרי הבצק וליצור 12 עיגולים ולהניח בתבנית חד פעמי בינוני
2 לשפוך מעל שמן בנדיבות שיכסה את הבצק
3 לעטוף בניילון ניצמד ולשים במקרר כל הליליה
מלית גבינות:
500 ג"ר גבינת טובורג
200 גר גיבינת נועם מגוררת
100 ג"ר גבינת פדני של גד מגוררת
300 ג"ר תרד חלוט וקצוץ
2 ביצים
פלפל שחור
לערבב הכל יחד
מלית תפו"א
3 תפו"א בינוני
בצל קצוץ מטוגן
פיטריות בקופסה
פלפל מכלף(למי שאין אז פלפל שחור)
1 כף גדושה אבקת מרק בטעם בצל
1 כפית כורכום
לערבב הכל יחד
אופן ההכנה
1 למחרת לשמן הייטב את השיש להניח עיגול בצק ולפתוח בעדינות עים הידיים לבצק דק ככל האפשר
2 לשים בקצה העיגול מלית לגלגל לצורת נחש ולגלגל לשבלול
3 למרוח בביצה ושומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות להזהבה(ניתן להקפיא ורק שאופים מורחים ביצה ושומשום)