בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים
המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)
המצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כף זרעי שומר
1 כף זרעי ינסון (אניס)
1/2 כוס צימוקים קטנים
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1 1/2 כוסות מיץ תפוזים
1 כף גרידה מקליפת תפוז
1 מרגרינה רכה
*
2 כפות שמן
לעיטור:
1 ביצה טרופה
1 טיפה מי זהר
2 כפות סוכר גס
לערבב הכל יחד
*
שומשום..
ההכנה:
להכניס את הקמח לקערת מיקסר להוסיף שמרים וסוכר ולערבב להוסיף את שאר המרכיבים לקערת המיקסר וללוש הכל יחד כ -5 דקות .
לכסות את הבצק בנילון ומגבת ולהניח להתפחה עד הכפלתו .
להוציא מהבצק אויר ושוב להניח להתפחה .
לשמן את הבצק ולחלק את אותו לגדלים רצויים להכין כיכרות ולתת בכל כיכר 2 חיתוכים ..
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ושוב להתפיח כ- 10 דקות.
למרוח את הבולו בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום..
לאפות על חום 175% מעלות צלזיוס 30 דקות או עד השחמה יפה..
תהנו.
כל הזכויות שמורים C