מרכיבים:
תבנית תנור מרופדת נייר אפייה
3.5 כוסות קמח
150 גרם חמאה
1 כוס מים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן או 3/4 כוס ומוותרים על החמאה (למתכון פרווה)
למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כף סילאן
תיבול לפי הטעם:
מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום – לא חובה
ההכנה:
1. להכנת הבצק:
שמים בקערה גדולה את החמאה/שמן, מים, מלח והקמח ולשים את הכל שיצא בצק רך.
עוטיפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשעה.
2. במקביל מכינים את המלית:
מבשלים את התפוח האדמה עד שמתרכך, מועכים אותו לפירה ומוסיפים את כף הסילאן ומערבבים שוב.
מתבלים במלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור, בודקים טעם ומתקנים עם צריך.
3. להכנת הבורקיטס:
מחממים את התנור ל-180 מעלות (חום בינוני), מחלקים את הבצק ל-4 חלקים,
ומרדדים כל חלק, חורצים עם חורץ עגול, עיגולים.
ממלאים באמצע כל עיגול קצת מהמלית שהכנו, סוגרים את העיגול,
חורצים בקצוות עם מזלג לסגירה טובה, וגם חורצים קלות בחלק העליון של הבורקיטס.
מניחים בתבנית אפייה שמרופדת עם נייר אפייה, ומורחים על הבורקיטס ביצה טרופה ומפזרים שומשום (לא חובה).
4. מכניסים לתנור כ-20 דקות עד להזהבה יפה, מוציאים שיתקררו…