חומרים:
10 מצות
6 תפוחי אדמה
2 בצל
חבילת קמח מצה
3-4 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רבע כפית כורכום
חצי כף רסק
אופן ההכנה:
מרטיבים מצות שמים במגבת לחה
20 דקות חוצים לחצי מניחים כף פירה מגלגלים טובלים בביצה ופירורי לחם אני שמה מלח בפירורי הלחם
וחצי כף רסק בביצה מטגנים על הצד עם הקפל למטה משני צידי הבורקס
אופן ההכנה לפירה:
קולפים תפוחי אדמה חותכים לרבעים מבשלים עד לריכוך משאירים מעט מים ( כוס)ומסננים את שאר המים מטגנים במעט שמן 2 בצל מוסיפים לפירה מתבלים בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור או לפי הטעם מערבבים הכל לתת מעט להתקרר ולשים על המצה שורה בקצה ולגלגל הכל(כל מצה חוצים לחצי עם סכין)⚘roz
רוטב פיטריות:⚘
מטגנים בצל 1 מוסיפים קופסת פיטריות מטגנים מזהיבים
מוסיפים 2 כוסות מים חמים ורוטב פיטריות 1 מתבלים בחצי כפית פלפל שחור רבע כפית מלח חצי כפית כורכוםמבשלים 20 דקות עד שהרוטב נעשה סמיך⚘roz