1 חבילה מלוואח
2 קופ' גבינה לבנה מסוננת היטב היטב (אפשר בבד גזה) (אפשר גם 1 גבינה לבנה ו-1 גבינה טוב טעם)
כ-200 גר' גבינה מלוחה או פטה מפוררת
100 גרם גבינה קשה מגוררת – קשקבל, צהובה או מה שיש
1 ביצה
1 כף קמח תופח
לציפוי: חלמון ביצה, שומשום
• אפשר להשתמש בכל סוגי הגבינה שיש במקרר רק שלא יהיו עם נוזלים ושהעיסה תצא מוצקה
• להוסיף מלח – רק לאחר שטועמים אם זה מלוח מספיק בשל הגבינות המלוחות
ההכנה:
1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
2. להוציא את המלוואח מהמקפיא ולחכות מעט להפשרה או לחמם בין כפות הידיים שיהיה מספיק נוח לעבודה
3. לערבב את חומרי המלית – המלית אמורה להיות די מוצקה
4. לחתוך כל עיגול מלוואח ל-6 משולשים
5. לשים כפית גדושה מהמלית בכל אחד מהמשולשים ולגלגל כמו קרואסון (מהחלק הרחב לחלק הצר)
6. להניח בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה
7. למרוח בחלמון מעורבב במעט מים ולפזר שומשום
8. לאפות כ-30 דקות עד להזהבה (תלוי בתנור)
בתאבון