מספיק ל – 11-14 בלינצ'סים
לא משנים מתכון מנצח
חומרים לבלילה:
300 מ"ל חלב ( או 150 מ"ל חלב ו 150 מ"ל רויון )
150 גרם קמח רגיל
2 ביצים
30 גרם חמאה מומסת
מעט מלח….אבל ממש מעט
חומרים למלית:
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה רכה 5%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת טבעית 30%
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה של גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת
מעט פירות יער מתוקים או תותים
אופן הכנת המילוי :
1. מערבבים את הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את החמאה המומסת ווהפירות , ומערבבים עד לפיזור שווה שלהם בתערובת.
אופן ההכנה המנה :
1. מעבדים את כל החומרים של הבלילה יחד במעבד מזון ( אפשר גם עם מטרפה ידנית או מעבד מזון מוט )עד לקבלת תערובת בלילה אחידה וחלקה.
2. תתנו לבלילה לנוח במקרר 15 דקות לפנה השימוש. ( לפני השימוש יש לערבב את הבלילה שנחה לה במקרר ).
3. במחבת טפלון שטוחה ממסים חמאה לטיגון.
4. יוצקים במצקת מעט מלילה למחבת ומנענעים אותה בכדי לשטח את הבלילה.
5. כאשר אתם רואים שהקצוות של הבלינצ'ס מזהבים , אז הופכים וכמה שניות ומורדים מהאש.
6. לאחר שסיימנו את חביתיות הבלינצ'ס שלנו עוברים למילוי.
7. מניחים בלינצ'ס אחד פתוח על משטח עבודה.
8. בחלק התחתון מניחים 2 כפות גדושות של מילוי. מגלגלים לחצי, מקפלים את הקצוות פנימה וממשיכים לגלגל לקבלת מעטפה.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבלינצ׳ס.
9. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה.
מטגנים את הבלינצ׳ס הממולא להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מעבירים לצלחות הגשה. אפשר להגיש עם פירות או רק אבקת סוכר. או קצפת ושמנת חמוצה.