בלינצ`ס ממולא כבד עוף ברוטב ריבת בצל
לבלינצ`ס:
קמח תפוחי אדמה – 300 גרם
אבקת אפיה – כפית
מים 3 כוסות פלסטיק חד פעמיות.
4 ביצים Large
מלח – כפית שטוחה
שמן קנולה – 6 כפות
המילוי:
בצל – 3 יחידות בינוניות פרוסים לחצאים.
2 שיני שום
שמן קנולה – 4 כפות
כבד עוף – 350 גרם
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
כורכום – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
ריבת הבצל:
בצל – 3 » יחידות גדולות
שום – 2 » שיניים
שמן קנולה – 3 » כפות
סוכר – 6 » כפות שטוחות לפי הטעם.
מלח – קורט, לפי הטעם.
פלפל שחור – קורט, לפי הטעם.
פפריקה – קורט, לפי הטעם.
יין אדום – 1/2 כוס
כוס מים
קינמון – מקלות – 2 יחידות
פלפל שאטה שלם אדום חריף – יחידה אחת
בלינצ`ס ממולא כבד עוף ברוטב ריבת בצל
הכנת הבלינצ`ס:
1. בקערה שמים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמים, מערבבים בעזרת מטרפה עד שלא יהיו גושים.
2. מוסיפים את הביצה, מערבבים וכך הלאה ממשיכים עם שאר הביצים.
3. מוסיפים את המלח והשמן, וטורפים היטב.
4. משמנים מחבת בספריי שמן או צמר גפן רטוב עם שמן ומנגבים את המחבת. מחממים את המחבת ובעזרת מצקת מעבירים מעיסת הבלינצ`ס למחבת החמה.
5. מטגנים כחצי דקה עד דקה מכל צד והופכים על השיש או על נייר אפייה.
הכנת המילוי:
1. חותכים את הבצל לפרוסות גסות וכותשים את השום.
2. מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הכבדים שלאחר הצלייה, מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה, וממשיכים בטיגון כ- 25 דקות על אש בינונית עד שמוכן.
הכנת ריבת הבצל:
1. חותכים גס לרבעים את הבצל והשום.
2. מטגנים את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את היין, המים, השאטה ומקלות הקינמון, ומביאים לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 30 דקות עד שמסמיך לריבה.
ההגשה:
1. על צלחת הגשה מניחים את הבלינצ`ס ויוצקים 2 כפות ריבת בצל.
2. מפזרים 2 כפות רימונים וקמצוץ שמיר קצוץ. תוספת מתאימה: בטטה.