כמה שזה טעים וכמה בית יש באוכל הזה.
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס
מצרכים לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן וכוסברה קצוצה
1 בצל מגורד
1 תפוא קטן מגורד
4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
כפית ראס אל חנות,
כפית כמון,
להכנת הקציצות:
לערבב הכל לעיסה אחידה ליצור קציצות.
את הקציצות נסגור בטיגון קל.
מצרכים לתבשיל:
במיה 500 גרם
1 בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות.
כפית סוכר
2 כפות פפריקה
חצי כפית כורכום
מעט צ'ילי גרוס
מעט מלח לפי הטעם
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות.
אופן ההכנה:
את הבמיה יש לשטוף ולנגב ולקטום את התרמילים(להוריד את הגבעול) לטגן אותם במעט שמן ולהניח בצד.
בסיר לטגן בצל קצוץ עד להזהבה להוסיף 5-6 שיני שום קצוץ ונטגן יחד עוד כדקה.
להוסיף 5 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות כפית סוכר ולבשל כ5 דקות עד להתרככות ולהוסיף תבלינים ולהוסיף 2 כפות סילאן ו2 כפות רכז רימונים(לא חייב למי שאין אבל מוסיף) לערבב הכל יחד לתת לו 2 דקות על הגז,
להוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות ואז להוסיף כוס מים ואת הבמיה ולסדר מעל את הקציצות.
לבשל כ-40 דקות הרוטב צריך להיות סמיך ולא הרבה נוזלים
ובשבת שמים על הפלטה יוצא כמו ריבה.
בתאבון.