6 תפוחי אדמה מהזן דזירה( הקליפה האדומה).לבשל עד לריכוך מושלם .למעוך בשמחה של פירה אני מעדיפה עם מכשיר כמו קוטש שום גדול .זה יוצא הכי חלק ומתאים להוסיף בין 3_2 ביצים. מלח .בין 3_4 כפות קמח .בפסח קמח מצה דק דק או קמח תפוחי אדמה.לערבב טוב את כל החומרים .להניח בצד .להכין את השלב הבא וזה לוקח זמן .בדרך כלל מכינה יום לפני . בסיר מעט שמן .1/2 ק"ג בשר טחון .2 בצל קצוץ דק .צרור פטרוזיליה.קצוץ דק .מעט קינמון .פלפל שחור טחון .אפשר להוסיף מעט בהרט למלא מים מעל הבשר .ולבשל עד שהמים מתאדים .לקרר ..להכין כדורים לא גדולים מדי.עם ידיים מסומנות לפתוח כל כדור לשטח על כף היד למלא עם כפית ממלית הבשר .ולסגור את כדור תפוח אדמה שהבשר לא יבצבץ ממנו כך מבחוץ יהיה תפ"א חלק .לטבול.לעטוף בקמח לנער קמח מיותר בקערה נפרדת לטרוף 3 ביצים עם כפית מים.ומעט מלח .לטבול את הביטול המקומח בביצה ..לחמם מחבת עד חצי גובה בשמן ולטגן.. לא להפוך עד שמקבל צבע מצד אחד. ורק אז להפוך לטיגון מצד שני .
בהצלחה 💜 לאה💜 .