עוגיות טעימות מלאות בתמרים וקריספי –
בדרך כלל מכינים לחג הפורים☕
קלות להכנה
כאן אופן ההכנה ומתוכם כתוב מתחת👇
https://youtu.be/kcVcRLYAmF8
אופן ההכנה
בעבע בתמר- עוגיות תמרים
החומרים לכ-30 מאפים
500 גרם קמח
11/2 כפות סוכר
1/2 כף שמרים יבשים
100 גרם מחמאה
1/4 כוס שמן
1 כוס מים + 1 כף (בהתאם לצורך)
1/2 כפית מלח
המילוי
500 גרם תמרים מגולענים בוואקום ונקיים מגלעינים או משהו קשה
1 כף שמן קנולה
ציפוי
1 ביצה
שומשום
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את הקמח הסוכר והשמרים יחד
- מוסיפים את יתר החומרים ללא המלח ומתחילים ללוש כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 5-7 דקות .
- מכסים בניילון ובמגבת ומניחים במקום חמים למשך כ-שעה
- מערבבים יחד את התמרים והשמן ויוצרים כ- 30 כדורים
- מחלקים את הבצק שתפח ל-30 כדורים
- מטמינים כל כדור תמר בתוך כדור בצק סוגרים היטב
- טובלים בשומשום ,משטחים כל כדור למעין פיתה, מחוררים במזלג ,מורחים בביצה ומניחים על נייר אפיה
- מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות
- אופים במשך 25-30 דקות או עד שישחימו.
לבריאות
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי - לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי