בצק שמרים – קוראסון_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
1 ק"ג קמח
כוס סוכר
2 סוכר וניל
4 ביצים M
כוס שמן
2 כפות שמרים
חצי כפית מלח
בערך 2 כוסות מים פושרים.
ההכנה –
לערבב הכל ביחד בסוף מלח.
בצק רך ונעים.
למרוח מעט שמן בקערה.
התפחה ראשונה שעה.
לחלק את הבצק ל-4.
חלק קראסון שוקולד נוטלה
וחלק עם קוביות שוקולד.
לרדד לעלה דק ולמרוח שוקולד נוטלה.
לחתוך ולגלגל . להניח בתבנית עם נייר אפיה.
התפחה שניה חצי שעה
אפיה בתנור שחומם מראש
180 מעלות כ-20 דקות.
מכינה סירופ
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
בישול על אש נמוכה כ-20 דקות
להבריש את הקוראסון .
בהצלחה.