חבילת עלי פילו
200 גרם חמאה
500 גרם אגוזי מלך
כף קינמון
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה
מכינים את המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הקינמון והסוכר ומערבבים היטב.
מניחים אחד מעלי הפילו על תבנית פיירקס, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה.(5 עלים חג על השני מרוחים בחמאה)
מפזרים מחצי כמות של האגוזים
ושוב מניחים 5 עלי פילו מרוחים בחמאה
ושוב מפזרים את שאר האגוזים
ושוב מניחים 5 עלי פילו מרוחים בחמאה
מהדקים היטב
חותכים לריבועים
מחממים תנור 200 מעלות
מכניסים לתנור ואופים בערך כשעה על חום 180 מעלות
עד שמזהיב
לאחר שהבקלאווה מוכנה יש לצקת עליה את הסירופ
לסירופ:
2 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מרבע לימון