עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת
500 גרם גבינת ריקוטה או אורדה
אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה
מניחים אחד מעלי הפילו על תבנית פיירקס, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה.(5 עלים מרוחים בחמאה)
מפזרים את הגבינה
ושוב מניחים 5 עלי פילו מרוחים בחמאה
מהדקים היטב
חותכים לריבועים
מחממים תנור 200 מעלות
מכניסים לתנור ואופים בערך כשעה על חום 180 מעלות
עד שמזהיב
לאחר שהבקלאווה מוכנה יש לצקת עליה את הסירופ
לסירופ:
2 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מרבע לימון