שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
מרכיבים
1 חבילת עלי פילו
מילוי
1 וחצי כוסות אגוזים לא קלוי טחונים גס
1 וחצי כוסות שקדים לא קלויים טחונים גס
1 כוס בוטנים קלוי ומקולף טחון גס
1/4 כוס סוכר חום אפשר פחות
1 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט מגורד
אפשר להוסיף זילוף של טחינה גולמית מעל המילוי משדרג
דבש
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מיץ לימון
2 טיפות מי זהר או מי ורדים
שמן להברשה של העלים
אופן ההכנה
להתחיל עם הכנת הדבש ולתת להתקרר על השיש .
לבשל על הגז בערך 20 דקות את המים הסוכר והלימון בסוף להוסיף כפית דבש לערבב לכבות את הגז ולהוסיף מי ורדים .
את עלי הפילו צריך להפשיר במקרר לילה .
לקחת 3 דפים ולהניח על נייר אפיה להבריש היטב עם שמן .
לפזר מילוי ומעל מי שרוצה זילוף של טחינה גולמית ולגלגל לרולדה להניח בתבנית על נייר אפיה ולפרוס את הרולדה ולהשאיר לא להפריד .
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה .
כשמוכן להוציא ולהבריש עם הדבש